DBL-voorzitter ziet komst Almere Sailors Basketball wel zitten

Geschreven door Redactie

Ramses Braakman van de Dutch Basketball League denkt dat op korte termijn profbasketbal in Almere mogelijk is. DBL heeft basketbalvereniging Almere Pioneers tot 1 september de kans gegeven om toetreding tot het hoogste basketbalniveau te onderzoeken. Braakman is optimistisch omdat enkele Almeerse bedrijven hun steun hebben toegezegd. 


"Projectontwikkelaar Bun en de Rabobank hebben dat inmiddels ook. Dit geeft natuurlijk een goed signaal af", aldus Braakman. "Almere is niet meer het Almere van zeven jaar geleden. Almere is gegroeid, de stad is economisch gezien frontrunner in Nederland. Het is de vijfde stad van het land. Het is een stad waar mensen geboren zijn die zich ook Almeerder voelen, dus de binding met de stad is daardoor vergroot." 


De competitie in de DBL gaat op 3 oktober van start. Braakman kijkt uit naar het moment dat Almere Sailors Basketball (de nieuwe naam van het profteam) dan ook van de partij is: "Het zou toch mooi zijn als je hier een Almere – Donar, Almere – Leiden, Almere – Den Bosch maar ook een Almere – Weert en een Almere – Den Helder hebt. Het is allemaal heel goed mogelijk."