Hockeymannen verliezen ook van Rotterdam

Geschreven door Redactie

De eerste mannenploeg van de Almeerse Hockey Club wacht nog altijd op de eerste punten van het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse. Nadat de eerste 5 wedstrijden verloren gingen was Rotterdam zondagmiddag in Almere met 3-7 te sterk voor de ploeg van het trainersduo Bart van der Wolf en Arjan Jolie.

Door de nieuwe nederlaag blijven de Almeerders hekkensluiter van de Hoofdklasse.

Rotterdam kwam in het eerste kwart na de eerste de beste aanval direct op voorsprong door een goal van Jeroen Herzberger. De Almeerders gingen echter niet bij de pakken neerzitten en kwamen via Lukas Plochy en Daniel Ho García op een verrassende 2-1 voorsprong.

Vervolgens kregen de Almeerders in het 2e kwart kansen op 3-1, maar Rotterdam kreeg vlak voor rust een strafbal na een vermeende overtreding van Almere doelman Flip Wijsman: Jeroen Herzberger benutte vervolgens het buitenkansje: 2-2.

In het 3e kwart gaf Rotterdam gas en liepen de gasten via 2x Herzberger en Joaquin Menini en Nick van Trigt uit naar 2-6.

In het 4e en laatste kwart was het Herzberger met zijn 5e van de middag die de score op 2-7 bracht, waarna Joep Troost de eindstand op 3-7 bepaalde.