Prinses Margriet opent fototentoonstelling Paralympisch Sporten op Papendal

Geschreven door Redactie

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden opent donderdagmiddag 19 augustus een fototentoonstelling in Arnhem over de Paralympische sport. De tentoonstelling is een cadeau van de provincie Gelderland en de gemeente Arnhem ter ere van het 50-jarig bestaan van sportcentrum Papendal.

De fototentoonstelling ‘Paralympische Spelen 1980-2021’ brengt met 24 foto’s in beeld hoe paralympische sport zich in Arnhem vanaf 1980 tot nu toe heeft ontwikkeld. Voorafgaand aan de officiële opening van deze tentoonstelling is Prinses Margriet aanwezig bij de kennisbijeenkomst Talentontwikkeling die georganiseerd wordt door de Provincie Gelderland, Gelderse Sport Federatie, Topsport Gelderland en HAN Universiteit. Tijdens de bijeenkomst spreken onder meer bondscoach Nederlands heren zitvolleybalteam Hans Mater, bondscoach paralympisch wielrennen Eelke van der Wal en BMX’er en zilveren medaillewinnaar Jelle van Gorkom.

Sportcomplex Papendal werd in 1971 geopend door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden. Prinses Margriet werd als bestuurder van het Rode Kruis in 1980 betrokken bij de organisatie van de Paralympische Spelen en opende op Papendal in hetzelfde jaar de zesde editie van deze Spelen. Het was voor het eerst dat de Paralympische Spelen in Nederland werd gehouden. Sinds dat jaar is Prinses Margriet nauw betrokken bij de paralympische sport.

Prinses Margriet is lid van het erebestuur van het Internationaal Paralympisch Comité.

Tijdens het bezoek worden de geldende maatregelen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen.