Eindelijk weer drie punten voor O21

Geschreven door Redactie

In Heerenveen heeft Almere City FC O21 voor het eerst sinds speelronde twee drie punten mogen bijschrijven in de Divisie 1A. Gastheer SC Heerenveen O21 werd met 0-2 opzij gezet dankzij Almeerse goals van Radinio Balker en Jeffrey Puriel.


De eerste helft heeft lang geen amusementswaarde om over naar huis te schrijven. Zoals zo vaak is er een doelpunt nodig om de wedstrijd open te breken, en na een half uur valt die gelukkig. Radinio Balker is namens City degene die bij een vrije trap goed loopt en de 0-1 bij de eerste paal binnentikt. Nog voor rust had de score gemakkelijk uitgebreid kunnen worden want in het daaropvolgende kwartier is er een waar kansenfestijn voor het Heerenveense doel. 


Ryan Flamingo ziet zijn kopbal op de doellijn gekeerd en Balker verzuimt in de rebound zijn tweede te maken. In een volgende scrimmage zijn Aaron Agbomson en Guillermo Gauna bijna trefzeker en even later mist diezelfde Gauna bovendien een lastige kans uit een harde voorzet. Dit alles ten spijt blijft het in de eerste 45 minuten steken op 0-1. 


Ook na de pauze zijn de eerste kansen voor de Almeerders. Agbomson krijgt de bal al snel perfect afgelegd door Gauna maar schuift de bal een metertje naast. Vlak daarna is Balker opnieuw dicht bij zijn tweede treffer van de middag, maar zijn kopbal uit een corner gaat net naast. 


Daarna raakt de wedstrijd weer in het slop. Enkele kansjes over en weer zijn niet meer dan speldenprikjes en het duurt tot in de slotfase voor City weer een echt grote mogelijkheid creëert. Die levert wel direct de tweede en beslissende goal op. Jeffrey Puriel staat aan het einde van een strakke voorzet van Guillermo Gauna en schiet de bal keurig binnen. 


Het had ook nog zomaar 0-3 kunnen worden als de Friese doelman de trukendoos opengooit en de bal verspeelt. Invaller Lucas Coopmans kan echter net niet profiteren en zo eindigt het in Heerenveen in 0-2. Over twee weken treedt de ploeg van Hedwiges Maduro aan voor het laatste duel in de eerste seizoenshelft, een pittige uitwedstrijd bij Feyenoord. 



Onze Ambassadeurs