Almere City FC moet rug rechten bij TOP Oss

Geschreven door Redactie

Het is voor Almere City FC tijd om orde op zaken te stellen. Na twee teleurstellende verliespartijen in Brabant moet er zaterdag -bij een terugkeer naar de provincie- zeker gewonnen worden om het goede gevoel terug te krijgen en op koers te blijven voor directe promotie naar de Eredivisie.

De laatste weken kwam er dus wat zand in de motor van het team van Ole Tobiasen.

Er werd verloren bij NAC Breda, waar de 4-0 erg vertekenend was in het voordeel van de thuisploeg, en na een noodgedwongen winterse onderbreking ging het in Helmond eveneens mis. Helmond Sport won die wedstrijd dinsdag met 2-1.

Om in de top-2 te blijven staan is het cruciaal dat er zaterdag weer wordt gewonnen. Dan staat door de sneeuwbreak de derde uitwedstrijd op rij op het programma en reist de selectie af naar TOP Oss. En dat biedt alleszins perspectief.

Van de 29 onderlinge wedstrijden die de twee clubs tegen elkaar speelden wonnen de Almeerders er namelijk maar liefst 16. Bovendien werden de laatste drie duels allemaal met 3-0 gewonnen. Zo ook eerder dit seizoen. In de derde speelronde van deze editie van de Keuken Kampioen Divisie maakten Thomas Verheydt, Anass Ahannach en Oussama Bouyaghlafen de goals.

Die laatste drie ruime overwinningen waren overigens allemaal in eigen huis, maar ook in het Osse Frans Heesen Stadion doet City het historisch gezien goed tegen TOP. Van de 14 duels in Noord-Brabant won City er 8. Áls er in Oss wordt verloren is dat echter wel vaak ruim: einduitslagen van 5-1, 4-1 en 3-0 stonden er al op het scorebord.

Ook het laatste uitduel met TOP Oss ging verloren. In november 2018 velde Hüseyin Dogan hoogst persoonlijk het vonnis over Almere City FC door twee keer te scoren en de eindstand op 2-0 te bepalen.

Er is dus wat recht te zetten – tegen TOP, maar ook tegenover de concurrenten op de ranglijst. Deze belangrijke wedstrijd begint zaterdagmiddag om 14:00 uur en zie je live bij ESPN. Daarnaast zijn onze radioverslaggevers uiteraard ter plaatse om je via EasyFM negentig minuten lang bij te praten over de gebeurtenissen op het veld!