Jong Ajax tegenwoordig een prima kans op drie punten

Geschreven door Redactie
Foto: Ron Baltus / sportshots.pro

De tweede periode staat op het punt van beginnen in de Keuken Kampioen Divisie. Almere City FC trapt daarin, vrijdagavond in het Yanmar Stadion, af tegen Jong Ajax. Een tegenstander die ooit onverslaanbaar leek, maar in Almere allang aan dat imago heeft ingeboet.

Jarenlang wist Almere City FC vrijwel nooit van Jong Ajax te winnen. Een periode van een slordige zeven jaar boekte City slechts één zege en verloor het bijna alle andere onderlinge wedstrijden. Maar in 2020 verandert dat volledig, en inmiddels wonnen de Almeerders drie van de laatste vier keer van de Amsterdamse beloften.

Vorig jaar blonken de Almeerse jonkies juist in die duels uit. In de thuiswedstrijd, die wel met 2-4 verloren ging, debuteerde Tijmen Wildeboer en maakte hij de uitslag vlak voor tijd met een rake kopbal wat draaglijker. Hij was ook trefzeker in Amsterdam, net als Jeffry Puriël – twee keer zelfs. Het leverde een 1-3 overwinning op.

Toch blijft het ook vrijdagavond weer oppassen in de wedstrijd tegen Jong Ajax. De hoofdstedelingen wisten vrijwel altijd wel een doelpunt te maken tegen City. Alleen in april 2021 werd de ploeg in het Yanmar Stadion van scoren gehouden bij een 1-0 thuiszege. John Yeboah schoot een kwartier voor tijd het winnende doelpunt binnen, nadat Brian Brobbey eerder een penalty huizenhoog het stadion uit had geschoten.

In het verleden deed Jong Ajax meermaals serieus mee om de titel op het tweede niveau van Nederland – en won het die ook eenmaal – maar die tijden lijken voorbij. De Ajacieden staan nu na een kwart seizoen op de elfde plaats, drie posities en vier punten achter Almere City FC.

Het belooft een mooie wedstrijd te worden vrijdagavond in het Yanmar Stadion. Koop je kaartjes voor het duel razendsnel via tickets.almerecity.nl en zit op de eerste rang! Ook kun je nog gebruik maken van een periodekaart. Je betaalt dan 40 euro, maar naast de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax, maak je dan ook de thuiswedstrijden tegen Heracles Almelo (28 oktober), FC Dordrecht (13 november) en ADO Den Haag (11 december) mee.

Niet in het stadion? Volg de wedstrijd dan via social media, @AlmereCityFC op alle bekende kanalen. Ook brengt ESPN flitsen van het duel op het schakelkanaal.

Onze Ambassadeurs