Ashleigh Weerden droomt van WK Voetbal

Geschreven door Redactie

Ashleigh Weerden uit Almere hoopt nog opgenomen te worden in de WK-selectie van de Oranje Leeuwinnen. Weerden staat op dit moment op de reservelijst van bondscoach Sarina Wiegman.


De officiële lijst van 23 spelers moet vrijdag binnen zijn bij de wereldvoetbalbond FIFA. Wiegman kan tot 24 uur voor de eerste wedstrijd in de groepsfase nog wijzigingen doorvoeren. De speelster van FC Twente trainde maandag op het sportcomplex van de KNVB in Zeist mee met de vrouwenploeg.


In de selectie zit op dit moment al wel Desiree van Lunteren uit Almere. Van Lunteren won met Oranje in 2017 het EK en maakt zich op voor een nieuw groot toernooi.


Het WK wordt van 7 juni tot en met 7 juli gespeeld in Frankrijk. Oranje zit in de groep bij Nieuw-Zeeland, Kameroen en Canada. Nederland speelt de eerste wedstrijd op dinsdag 11 juni tegen Nieuw-Zeeland.