Maduro’s O21 blijft ook na druilerige oefenpot ongeslagen

Almere City FC O21 is onder hoofdcoach Hedwiges Maduro nog altijd ongeslagen. Ook een oefenduel met de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle kon daar donderdagmiddag geen verandering in brengen. Op het Academyveld bleef de score steken op 0-0.

In het begin van de wedstrijd zijn de kansen voor de Zwollenaren. Binnen tien minuten schiet één van de middenvelders voorlangs en even later moet doelman Ishan Kort ingrijpen bij een vrije trap.

Na twintig minuten is Meghon Valpoort namens de thuisploeg de eerste die gevaarlijk wordt. Hij creëert goed ruimte en haalt vervolgens uit, maar ziet hoe de Zwolse goalie de bal zonder al te veel moeite weet te keren. Even later sticht linksback Tyrese Noslin het volgende gevaar door met een schitterende actie het halve veld over te steken. Zijn schot landt uiteindelijk op de paal.

Vlak na rust weet Riley Reemnet nog gevaarlijk te worden maar ook dit schot kan simpel gekeerd worden door de keeper. Daarna gebeurt er heel lang weinig meer. Vooral City O21 combineert uitstekend maar creëert erg lang weinig echte kansen. De enkele schoten die wel gelost worden gaan over of naast.

Tien minuten voor tijd krijgt Valpoort nog een beste kans. De bal wordt goed teruggelegd op de aanvaller, maar die vindt met zijn schot de vingertoppen van de doelman. In de eindfase gebeurt er uiteindelijk niks noemenswaardigs meer zodat de score op 0-0 blijft hangen.

Archieffoto: Ron Baltus / sportshots.pro