Eerste ronde Rixax Knock-Out Cup in de boeken

Geschreven door Redactie

2020 vormt ook de start van de allereerste Rixax Knock-Out Cup, een bekeravontuur tussen louter Flevolandse voetbalorganisaties.

Rond het weekend van 17 januari werd de eerste ronde afgewerkt, waardoor ook de wedstrijden van de tweede ronde meteen bekend zijn. Uiteindelijk wordt met een Final Four toernooi in juni beslist wie de eerste beker mee naar huis mag nemen.

Uitslagen 1e ronde Rixax KO Cup:

A: SSA Creil Bant – asv Dronten 2-6

Het eerste doelpunt uit de Rixax Knock-Out Cup geschiedenis komt op naam van SSA Creil Bant. De wedstrijd tegen asv Dronten is slechts vijf minuten oud, wanneer Creil Bant de bal tegen de touwen jast. Lang kunnen ze niet genieten van de voorsprong, want al na een minuut scoort Dronten de gelijkmaker. De eerste twintig minuten van het duel blijven de ploegen stuivertje wisselen. Bij een 2-2 gelijkstand neemt asv Dronten echter het heft in eigen hand. Met vier doelpunten op rij weten ze de wedstrijd naar zich toe te trekken. Daarmee verdienen ze een confrontatie met sv Marknesse.

B: vv Tollebeek – RKO Rutten 8-1

Tollebeek wist thuis met maar liefst 8-1 te winnen. De formatie liep de eerste helft uit naar een 3-0 voorsprong, onder andere door twee doelpunten van Rik Loman. Na de rust was het hek van de dam en stond na een half uur de 7-0 op het scorebord. In de slotminuten was het Justin Visscher die met zijn tweede van de avond de achtklapper completeerde. Wout Weultjes redde in de slotminuten de eer van de bezoekers.

C: BAS – SC Buitenboys 1-4

Onder een lekker zonnetje laat BAS de eerste helft zien dat het SC Buitenboys kan domineren. Diverse kansen vliegen er niet in en een oude voetbalwet dicteert dat de bal er dan aan de andere kant in vliegt. In minuut 33 neemt Buitenboys het heft in handen, dankzij een strafschop. Ook in de tweede helft krijgt BAS genoeg kansen om de wedstrijd te kantelen, maar ook nu krijgt het de deksel op de neus. Het geslepen SC Buitenboys maakt de kansen wel, waardoor het uiteindelijk 1-4 wordt.

D: vv Unicum – Reaal Dronten 3-0*

Reaal Dronten trok zich helaas op het laatste moment terug. Vv Unicum wint hierdoor reglementair met 3-0.

Volgende ronde

Vanaf de volgende ronde worden er een viertal spelregels aangepast voor de achtste finales. In samenwerking met de KNVB onderzoekt het Rixax-toernooi zo de mogelijkheden om het spel aantrekkelijker, sneller en leuker te maken voor zowel spelers als toeschouwers. Naast het al unieke bekeravontuur in Flevoland, wordt er dus ook nog eens een uniek spelelement toegevoegd aan de Cup. De KNVB draagt vanaf onderstaande wedstrijden in de 8e finales zorg voor een officieel arbitraal trio.

Het toernooi eindigt uiteindelijk in een Final Four in het Yanmar Stadion op 13 juni.

Programma Achtste finales Rixax KO Cup:

Dinsdag 25 februari, 20.00 uur:

SC Buitenboys – vv Nagele

Zaterdag 29 februari

14.00 uur Forza Almere – Batavia’90

14.30 uur sv Lelystad’67 – FC Almere

14.30 uur asv Dronten – sv Marknesse

15.00 uur vv Zeewolde – vv Tollebeek

17.00 uur ASC Waterwijk – Sporting Almere


Dinsdag 3 maart, 20.00 uur:

Flevo Boys – Swift’64


Dinsdag 10 maart, 20.00 uur:

Jong Almere City FC – vv Unicum

Onze krant nog niet ontvangen?