Beker: Almere City FC opnieuw tegenover Go Ahead Eagles

Geschreven door Redactie

Almere City FC begint dinsdagavond aan een nieuw bekeravontuur.

Go Ahead Eagles is in het Yanmar Stadion de tegenstander. Na de driepunter tegen FC Eindhoven van afgelopen vrijdagavond, hoopt de ploeg van trainer Robert Molenaar ook in het bekertoernooi door te dringen tot de volgende ronde.  

De KNVB Beker, het is een toernooi dat ieder jaar weer garant staat voor spanning en spektakel. Almere City FC heeft daar in het verleden al meermaals over kunnen meepraten. Al eindigde de editie van vorig jaar voor de Flevolanders enigszins teleurstellend. 

In de eerste ronde werd FC Dordrecht nog met 1-0 verslagen door een doelpunt van Kevin Luckassen, maar in de tweede ronde was Kozakken Boys met 2-1 te sterk. Tegenstander Go Ahead Eagles wist vorig seizoen net als Almere City FC de eerste ronde door te komen. In eigen huis was de Trots aan de IJsel met 2-0 te sterk voor FC Eindhoven. In de tweede ronde werden de Deventenaren echter uitgeschakeld door de uiteindelijke winnaar Ajax. 

City treedt met een goed gevoel aan tegen de ploeg van trainer Jack de Gier. De Flevolanders waren afgelopen vrijdag met 3-1 te sterk voor FC Eindhoven. Grote man in die wedstrijd was James Efmorfidis, die zijn terugkeer in het Yanmar Stadion opluisterde met een doelpunt en mede daardoor werd verkozen tot ‘Man of the Match.’ Opponent Go Ahead Eagles speelde in eigen huis gelijk tegen FC Den Bosch. 

Feitjes   

Voor de laatste editie tussen deze twee clubs hoeven we niet diep de geschiedenisboeken in te duiken. Ruim twee weken geleden maakte Go Ahead ook al de gang naar de Flevopolder. Destijds werd het 1-1.  Shayon Harrison was toen de doelpuntenmaker aan Almeerse zijde, Richard van der Venne was trefzeker voor de Eagles. Een gelijkspel is ditmaal geen optie, want in het bekertoernooi telt alleen winst of verlies. 

Het bezoek van Go Ahead Eagles aan het Yanmar stadion betekent wederom een weerzien met voormalig Almere City-trainers Jack de Gier en Marco Heering. 

Kaarten 

Tickets voor deze bekerwedstrijd zijn met dank aan bekerpartner Rixax Verhuur verkrijgbaar voor slechts € 7,00. Om kaarten te bestellen klik je hier. 

Foto: Ron Baltus, www.sportshots.pro

Onze krant nog niet ontvangen?