Handboogschutter Sarina Laan mikt op Olympische Spelen

Geschreven door Redactie

Handboogschutter Sarina Laan uit Almere hoopt zich dit seizoen met het Nederlands team te plaatsen voor de Olympische Spelen volgend jaar in Tokio. De recurveschutter van HBS Almere krijgt dit jaar met Oranje verschillende mogelijkheden om kwalificatie af te dwingen.

Laan is nog niet zeker van een basisplaats in Oranje. In het team zijn drie plaatsen beschikbaar. Bondscoach Ron van der Hoff kan kiezen uit een selectie van zes handboogschutters. Het is op dit moment voor Laan stuivertje wisselen met de nummer drie.

WK en Europese Spelen


De Almeerse hoopt met goede resultaten te laten zien dat ze bij de beste drie behoort. Ze wil proberen om zich dit voorjaar te plaatsen voor het WK dat in juni in Den Bosch wordt gehouden en voor de Europese Spelen die in dezelfde maand in Minsk in Wit-Rusland plaatsvinden.

Laan baarde dit jaar opzien door zowel Nederlands als Belgisch indoor kampioen recurve te worden. Eind januari pakte ze de Nederlandse titel. De Almeerse herhaalde die prestatie een paar weken later bij de kampioenschappen in België. Ze mocht aan de Belgische wedstrijd meedoen omdat ze lid is van een Belgische handboogvereniging.
Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.