Samenwerking Almere City met Swift'64

Geschreven door Paula Blesing

Voetbalclubs Almere City FC en Swift '64 gaan de komende drie jaar samenwerken. Dat bevestigt assistent-hoofd jeugdopleiding Robin Sack van City FC. Doel is om het voetbal in de provincie naar een hoger niveau te tillen, ook qua bestuur.

Het professionele City FC gaat de amateurclub uit Swifterbant op verschillende vlakken ondersteunen. "Op het gebied van bestuur en het trainen van spelers bieden wij onze expertise aan", vertelt Sack. Om dat zo goed mogelijk te doen worden ook workshops gehouden. 

Naast Swift '64 werkt City FC ook al samen met andere clubs uit de regio. Onder meer FC Almere, ASC Waterwijk en Buitenboys. Ook voetbalclubs buiten de provincie werken samen met de Almeerse club. Een voorbeeld daarvan is AFC DWS uit Amsterdam. Ze worden ondersteund op het gebied van training, bestuur en het werven van sponsoren. 

70 trainers 

In november vorig jaar heeft City FC een workshop gehouden voor trainers. "Daar deden zo'n 70 deelnemers aan mee. Achteraf hebben we via een enquête gevraagd hoe de trainers dat ervaren hebben. Op die manier proberen we te kijken wat wel en niet werkt", vertelt Sack.

In totaal wil Almere City de komende periode zo'n tien voetbalclubs uit de provincie aan zich binden. Gesprekken daarover zijn volgens Sack in volle gang.