Teun Jacobs nieuwe technisch manager Almere City FC

Geschreven door Redactie

Teun Jacobs is aangesteld als de nieuwe technisch manager van Almere City FC.

De beleidsbepaler, die nu nog een managementfunctie Technische Zaken bekleedt bij de KNVB, committeert zich voor drie jaar aan de betaald voetbalclub uit Flevoland. Jacobs begint op 1 januari aan zijn nieuwe avontuur. 

De afgelopen zes seizoenen was Jacobs nauw betrokken bij het ontwikkelen van visie en beleid voor de afdeling Voetbal bij de bond. Hiernaast was hij tevens specialist Kwaliteit & Performanceprogramma en zodoende verantwoordelijk voor het nieuwe certificeringmodel voor jeugdopleidingen van betaald voetbalclubs in Nederland. Ook was Jacobs leercoach bij de KNVB-opleiding Hoofd Jeugdopleiding. De 35-jarige aanwinst van Almere City FC deed in het verleden brede coaching-ervaring op bij diverse jeugdelftallen van N.E.C. Nijmegen tussen 2004 en 2009. Deze ervaring gebruikte hij later (tussen 2009-2013) in zijn rol als Hoofd Jeugdopleidingen van de Gelderse Voetbalacademie. 

Jacobs keert met veel plezier terug op clubniveau en kan zich daarvoor geen betere club voorstellen dan Almere City FC. ,,De kernwaarden van de club zijn goed uitgeschreven en er ligt een ambitieus beleidsplan. Meer dan bij welke club ook, zijn bij Almere City FC de randvoorwaarden aanwezig om met beleid succesvol te zijn. Er is geen geschiedenis die voorschrijft hoe de toekomst er uit moet zien. Ik denk dat ik met mijn kennis en ervaring een bijdrage kan leveren om de stip aan de horizon te bereiken: de stap naar de Eredivisie voor juni 2021.” 

Ook algemeen directeur John Bes verheugt zich op de aanstaande samenwerking: ,,Teun heeft zich ondanks zijn nog jonge leeftijd al op diverse vlakken bewezen binnen het voetbal. Door zijn managementfunctie bij de KNVB heeft hij goed zicht op het (inter)nationale voetbal. Tegelijkertijd kan hij terugvallen op zeer waardevolle praktijkervaring op het gebied van talentherkenning en -ontwikkeling. Teun is jong, heeft een eigenwijze visie en barst van de ambitie. Kortom; de juiste man om het technisch beleid van Almere City op de middellange termijn verder te ontwikkelen.” 

  

Foto: KNVB