Een onvergetelijke primeur voor Almere City

Geschreven door Redactie

De eerste kennismaking blijft je altijd bij, en dat kunnen de supporters gerust beamen bij de eerste thuiswedstrijd van Almere City FC in de Eredivisie. Zelfs al verloor Almere City FC met 1-4, enigszins geflatteerd misschien; het markeerde toch een gedenkwaardige start van een prachtig jongensboek.

Tegenstander FC Twente staat aan de andere zijde; beide teams hadden in oktober 2018 waarschijnlijk niet kunnen bevroeden dat ze bijna vijf jaar later tegenover elkaar zouden staan op het hoogste niveau van Nederland. Voor de meeste supporters lijkt de uitslag voorafgaand aan het duel er niet echt toe te doen. De fanshop heeft lange rijen, want iedereen wil dat sjaaltje dat aan deze dag herinnert bemachtigen. Ook bij de drank- en eetkraampjes staan de rijen dik.


Maar dan begint de wedstrijd zelf en doet Ally de Aap zijn beste imitatie van Hans Kraaij Jr. Almere City FC doet mee en dwingt FC Twente terug naar hun eigen helft. In het eerste kwartier lijkt het erop dat de thuisploeg zelfs op voorsprong kan komen, wanneer Anthony Limbombe langs de achterlijn opstoomt. Zijn schot is hard als een steen, maar belandt helaas hard tegen de zijkant van het doelnet.


Langzaamaan wint FC Twente terrein gedurende de eerste helft. De bezoekers creëren enkele gevaarlijke kansen, waarvan de meest opvallende een aangesneden voorzet is die door Hamdi Akujobi tot hoekschop wordt verwerkt. Ook in de tweede helft is Akujobi de held, wanneer hij een laag hard schot vanaf de zijlijn pareert. Maar het blijkt slechts uitstel, want drie minuten later haalt Robin Pröpper de trekker over.


Met nog 25 minuten te gaan, lijkt de wedstrijd gespeeld. Jeffry Puriël vuurt een verrassend schot af, maar het wordt gestopt door doelman Unnerstall. Maar uit de daaropvolgende tegenaanval is het Michel Vlap die scoort. Danny Post wordt hierna een legende in de geschiedenis van Almere. In zijn honderdste wedstrijd scoort de co-aanvoerder op prachtige wijze (via de binnenkant van de paal) het allereerste Eredivisie-doelpunt ooit voor Almere City FC. Het publiek springt op en begint plotseling weer te geloven in een sensatie, met nog twintig minuten op de klok.


Maar het feit dat Damian van Bruggen vrijwel meteen daarna het veld moet verlaten met zijn tweede gele kaart ondermijnt deze vastberadenheid. Met tien man heeft Almere City FC nog steeds kansen om de Twentenaren aan te pakken, maar pogingen van Duijvestijn en Peer Koopmeiners hebben geen geluk.


In blessuretijd moet Almere City FC dan toch hun meerdere erkennen in FC Twente. Twee doelpunten in de extra tijd resulteren in een pijnlijke 1-4 op het scorebord. Deze momenten zullen niet snel vergeten worden bij Almere City FC.


Onze Ambassadeurs