Boeren willen compensatie voor corona-verliezen

Geschreven door Redactie

Belangenvereniging Agractie wil compensatie van de overheid voor verliezen door het coronavirus. Volgens de belangenorganisatie zakt de prijs omdat veel producten niet meer worden afgenomen. Er staat al een bespreking bij het ministerie van LNV gepland. Daarnaast voert de vereniging gesprekken met verschillende retailorganisaties.  

De boerenvereniging wil de omvang van de schade snel inzichtelijk krijgen en roept boeren op hun ervaringen te melden. Via de meldingen willen de boeren in kaart brengen om hoeveel het gaat en waar het probleem precies zit.  

De melding is opvallend omdat er in supermarkten juist flink wordt gehamsterd. Volgens Agractie gaat het hier vooral om versproducten die bedoeld zijn voor de export. De producten hebben een beperkte houdbaarheidsdatum. Dan gaat het om bijvoorbeeld uien, wortels en aardappels, maar ook de bloemenmarkt is onderuit aan het gaan. Dat zegt een woordvoerder van de vereniging.  

"Hopelijk kunnen de producten alsnog in lokale supermarkten worden verkocht. Want voedsel weggooien is een groot kwaad, zeker in deze tijd."

Onze Ambassadeurs