Regioprojecten in Flevoland ondanks coronacrisis op schema

Geschreven door Redactie

Gedeputeerde Jan de Reus van Infra stelt tevreden vast dat vrijwel alle werkzaamheden voor groot onderhoud aan wegen, fietspaden en vaarwegen op schema lopen.  

Voor 2020 staat een groot aantal onderhoudsprojecten gepland in heel Flevoland. De eerste voortgangsrapportage voor 2020, opgesteld door de afdeling Infra, laat zien dat de projecten tot nu toe geen vertraging hebben. Ook de onzekere tijd als gevolg van de Coronacrisis lijkt geen merkbare invloed te hebben. Het uitgangspunt is dat lopende werkzaamheden in Flevoland zoveel mogelijk door gaan. “Op dit moment zijn onze medewerkers en opdrachtnemers volop aan het werk om de geplande werkzaamheden uit te voeren. Ik ben trots op deze harde werkers die in de huidige situatie het werk voort zetten.”, aldus De Reus. “Het spreekt voor zich dat alle nodige maatregelen worden getroffen zodat er veilig gewerkt kan worden.”

Inzicht in voortgang 

De voortgangsrapportage geeft de stand van zaken weer van reguliere onderhoudsprojecten zoals de vervanging van asfalt op wegen, de vernieuwing van fietspaden, kleinere reconstructies zoals de aanleg van rotondes, voorsorteervakken voor afslagen maar ook verkeerslichten, beplanting en aanleg van walbeschoeiing, natuurvriendelijke oevers e.d. De conclusie is dat vrijwel alle projecten tot nu toe, volgens planning verlopen. 

Kwaliteit wegennetwerk op peil 

Om de kwaliteit van de wegen en fietspaden in Flevoland op peil te houden worden steeds nieuwe onderhoudsprojecten opgestart. Toezichthouders zien dagelijks toe op de kwaliteit van de wegen en kleine herstelwerkzaamheden worden direct uitgevoerd. Maar slijtage van asfalt of de groei van het verkeer of veranderingen in de veiligheidssituatie kunnen redenen zijn voor groot onderhoud. Over het algemeen duren de voorbereidingen voor een project 2 jaar voordat de uiteindelijke werkzaamheden kunnen starten.

Foto: Provincie Flevoland 


Onze Ambassadeurs