Almere City FC beloften niet opgewassen tegen Boys

Jong Almere City FC heeft in eigen huis geen resultaat geboekt tegen hoogvlieger Harkemase Boys. In het Derde Divisie-duel waren de Friezen met 0-3 te sterk. Robert Stelpstra, Jesse Renken en Henny Bouius verzorgen de Harkemase goals.

In de openingsfase komen de mannen van Florian Wolf sterk onder druk te staan. Door slordigheden krijgen de Friese bezoekers meerdere goede mogelijkheden, maar ondanks pogingen van Jesse Renken en Berwout Beimers komt Jong Almere City FC daarmee weg. Na een minuut of tien gaat de storm liggen en zijn er nog slechts sporadisch kansjes. Schoten van beide ploegen gaan steevast over, naast of voorlangs.

Vlak voor rust krijgt Robert Stelpstra namens Harkemase Boys de beste kans op de 0-1. De Fries kan vrij koppen, maar ziet zijn poging rakelings naast gaan. Vlak na de rust mag hij echter alsnog aantekenen voor de openingstreffer. Met een geplaatst afstandsschot weet hij doelman Ishan Kort te verschalken en zijn ploeg op voorsprong te zetten.

De beloften krijgen in de fase die daarop volgt wel kansjes op de gelijkmaker. De grootste mogelijkheid daartoe is voor Joshua Zimmerman, die knap zijn man passeert maar daarna stuit op de Friese doelman. Toch is het Harkemase Boys dat na een ruim uur opnieuw tot scoren komt. Nadat scheidsrechter Paarhuis de bal voor een duw op de stip legt, faalt Jesse Renken niet en zet hij zijn ploeg op 0-2. En een paar minuten voor tijd wordt het ook nog 0-3 voor de ploeg uit Friesland, als Henny Bouius de bal binnenschiet.

In de laatste minuten van de wedstrijd gebeurt er weinig noemenswaardigs meer. Het duel eindigt dan ook in 0-3 en daardoor zakt het beloftenteam naar een elfde plaats in de Derde Divisie Zaterdag. Volgende week reizen de mannen naar Harderwijk voor een uitwedstrijd tegen VVOG, die wedstrijd begint om 14:30 uur.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 30 november tegen Sparta Nijkerk.