Mountainbikeparcours Braambergen dit weekend open

Geschreven door Redactie

Het mountainbikeparcours over de voormalige vuilstort Braambergen in Almere gaat zaterdag open.

Dit is een halfjaar later dan gepland.Dat komt onder meer door onverwachte problemen tijdens de aanleg en bij het verkrijgen van de vergunning.

Stichting MTB & More kondigde begin vorig jaar al aan dat een nieuw parcours wordt aangelegd rondom stadslandgoed De Kemphaan en over naastgelegen voormalige vuilstort Braambergen. De route is bijna 50 kilometer lang en verbindt twee bestaande routes met elkaar.

Met zo'n vijftig vrijwilligers is het afgelopen jaar gewerkt om het parcours aan te leggen. Tijdens de aanleg liep de stichting tegen een aantal problemen aan. Zo liepen er onverwachts schapen over het parcours en was de ondergrond minder sterk dan gedacht. Toen deze problemen waren verholpen, was het de bedoeling dat het parcours snel open zou gaan. Het verkrijgen van de vergunning voor Braambergen was alleen moeilijker dan gedacht. Het gebied is sinds 2008 niet meer toegankelijk voor publiek. De toestemming om na tien jaar weer publiek toe te laten, liet op zich wachten.

NK Cross Triatlon

Zondag wordt het parcours gelijk intensief gebruikt. Het NK Cross Triatlon vindt dan plaats in Almere. Naast zwemmen en hardlopen, zullen de deelnemers mountainbiken. Hiervoor wordt het nieuwe parcours gebruikt.



Onze Ambassadeurs