Flevolandse windsurfers klaar voor EK

Geschreven door Redactie

Wereldkampioen Lilian de Geus wil bij de EK windsurfen, die dinsdag in Palma de Mallorca beginnen, revanche nemen op zichzelf.


De Almeerse die al zeker is van deelname aan de Olympische Spelen in Tokio in 2020, kwam bij de wereldbeker begin februari in Miami niet verder dan de zeventiende plek. De Geus wil zich daarvoor graag revancheren. 


"De afgelopen periode heb ik in Nieuw-Zeeland getraind", laat De Geus (27) weten. "We hebben weer veel uren gemaakt en dat had ik ook wel echt nodig. Ik denk dat ik bij de EK in Palma weer goed kan meedoen in de top. Omdat we hier al heel vaak en veel gevaren hebben, kennen we deze plek goed. Dat helpt. Ik hoop dat ik hier op het podium kan eindigen." 


Bij de mannen behoren tweevoudig olympisch kampioen en tevens regerend wereldkampioen Dorian van Rijsselberghe en zijn trainingsmakker Kiran Badloe uit Lelystad, de nummer twee van het WK, tot de kanshebbers.