City met historische revanchegevoelens naar Doetinchem

Geschreven door Redactie
Foto: Ron Baltus / sportshots.pro

Het is al bijna zeventien jaar geleden dat De Graafschap en FC Omniworld elkaar voor het eerst troffen – met als gevolg een 7-1 nederlaag voor de Almeerders. Al die jaren later gaat Almere City FC opnieuw proberen de eerste driepunter op de Vijverberg op te halen.

Voor wie er benieuwd naar is, Hilmi Mihçi scoorde destijds het Omniworld-doelpunt, op de elfde van de elfde in 2005. De openingstreffer nog wel. Het zou tot in de play-off-finale van 2018 duren voor Almere City FC weer eens op voorsprong kwam in Doetinchem. Jergé Hoefdraad scoorde en zette City virtueel op promotie – een promotie die er nét niet kwam, het verhaal is bekend.

In de jaren sinds die finale groeide de onderlinge strijd uit tot een ware rivaliteit, vanuit Almeerse zijde vooral gevoed door een aantal vervelende tegenslagen die De Graafschap onze club toebracht. Neem het verzieken van de stadium warming party in 2020 of het om zeep helpen van de directe promotiekansen in 2022. Met een typisch Achterhoeks doelpunt in de dying seconds.

Toch is het niet allemaal kommer en kwel als de blauw-witte oosterlingen de tegenstander zijn. Begin 2021 gaf Almere City FC thuis de bezoekers een koekje van eigen deeg. Of nee, Thomas Verheydt gaf de bezoekers een koekje van eigen deeg. Een kopbal in de laatste minuut van de wedstrijd, in een door corona jammerlijk leeg stadion, zette Almere in vuur en vlam.

Maar er is dus wel het een en ander recht te zetten. (Ticket verkoop is gesloten) voor thuisblijvers is er een radioverslag via EasyFM, zijn er flitsen in het schakelkanaal van ESPN en natuurlijk een Twitterverslag via @AlmereCityFC.

Onze Ambassadeurs