Almere City FC versterkt zich met international uit Comoren

Geschreven door Redactie
Almere City FC versterkt zich met international uit Comoren Foto gemaakt door: Ron Baltus / sportshots.pro, https://sportshots.pro

Faïz Mattoir speelt de komende seizoenen voor Almere City FC. De 21-jarige aanvaller tekent in Flevoland een contract voor twee seizoenen met een eenzijdige optie op een derde seizoen.

De tienvoudig international van de Comoren, eerder dit jaar nog actief op de Africa Cup waar hij met zijn land in de achtste finales verloor van thuisland Kameroen, komt over van de Franse club Ajaccio dat aankomend seizoen uitkomt in Ligue 1. In het seizoen 2020-21 speelde Mattoir daar 21 duels in Ligue 2. Afgelopen seizoen speelde Mattoir op huurbasis voor Club Cholet in de Franse derde divisie. In 23 duels was hij drie keer trefzeker.

Mattoir is blij met zijn kans: ,,Ik houd van de Nederlandse stijl van spelen en zie dit als een unieke kans om mijzelf te ontwikkelen en beter te worden. Net zoals Almere City FC wil ik een stap hogerop.”

Technisch manager Johan Hansma: ,,Faïz is een jonge talentvolle aanvaller met snelheid en creativiteit, die zowel rechts als linksbuiten kan spelen en ook nog als aanvallende middenvelder inzetbaar is. Hij kiest bewust voor een overstap naar Nederland en wij zijn blij dat hij voor onze club heeft gekozen.”
Onze Ambassadeurs