Almere City FC Almere City FC wint ‘Lof der Zotheid’: 4-6!

Geschreven door Redactie

In 1509 schreef Erasmus zijn meesterwerk ‘Lof der Zotheid’. Het lijkt er een mooie zondag 511 jaar later op alsof de hoofdrolspelers voorafgaand aan het duel Excelsior Rotterdam – Almere City FC met de neus in dat meesterwerk hebben gezeten.

In de schaduw van de Erasmus Universiteit ontvouwt zich op zondagochtend namelijk een te zotte voetbalpot. Almere City FC wint voor het eerst in de geschiedenis in Kralingen. Het wordt maar liefst 4-6.


Met een 3-1 achterstand na 18 minuten lijkt de zondagmiddag voor Almere City FC als zoveel zondagmiddagen. De Almeerse ploeg won nog nooit in Kralingen en overlegt op zondagen een slechte statistiek. De laatste vier wedstrijden op zondag gingen verloren. Verheydt kopt de bezoekers bij de eerste de beste kans naar 0-1, maar daarna is het Excelsior dat trefzeker is. Drie keer moet keeper Woud een doelpunt incasseren. Niemeijer en Ómarsson (2x) zijn trefzeker.


Wat daarna gebeurt tart de verbeelding en is tegelijkertijd een mentale opsteker voor de ploeg van Ole Tobiasen. Almere City FC recht de rug en gebruikt de volgende 21 minuten om op voorsprong te komen. Het is Faris Hammouti die het voortouw neemt. Zes minuten na de 3-1 kopt hij tegendraads de aansluitingstreffer tegen de touwen uit een corner van Ryan Koolwijk. Een minuut later volgt de gelijkmaker, wanneer debutant Jearl Margaritha een cadeautje van de Excelsior-verdediging richting Damen vuurpijlt.


Voor rust neemt Almere City FC zelfs brutaal de voorsprong. Ilias Alhaft vindt de paal nog in de weg van zijn schot, maar in de rebound knikt Verheydt alsnog raak. Een unicum, we moeten terug naar september 2011 om voor het laatst een wedstrijd te vinden waar in de eerste helft zeven keer wordt gescoord.


De tweede helft kan lang niet tippen aan het eerste bedrijf. Het spektakel wordt echter voor het laatst bewaard. Xian Emmers lijkt de overwinning van Almere City FC veilig te stellen als hij vijf minuten voor tijd een voorzet van Shayon Harrison over de doellijn helpt voor de 3-5. Als Ómarsson een minuut later echter de aansluitingstreffer binnen kopt, kloppen de harten in de kelen van Almere City FC voor de hachelijke laatste minuten.


Het is uitgerekend Tim Receveur die aan alle onzekerheid een einde maakt. Receveur, die tegen Excelsior voor het eerst sinds 1 maart 2019 zijn opwachting in de basis van een officieel duel maakt, krult de bal op fantastische wijze in de verre hoek en bezorgt Almere City FC zo de eerste driepunter van het seizoen.


De eerstvolgende wedstrijd van Almere City FC is over 9 dagen. De formatie van Ole Tobiasen speelt dan in eigen huis tegen TOP Oss op het bijzondere tijdstip van dinsdagavond 18:45 uur. Supporters die bij deze wedstrijd mogen zijn, hebben inmiddels hun toegangskaarten ontvangen.

Foto: Ron Baltus