City FC pakte nog nooit een punt bij Cambuur

Geschreven door Redactie

De profvoetballers van Almere City FC gaan vrijdagavond op bezoek bij Cambuur Leeuwarden. De uitwedstrijd tegen Cambuur ligt Almere City FC totaal niet: sinds de Almeerders betaald voetbal spelen (sinds 2005) wisten ze nog nooit een punt mee te nemen uit Leeuwarden.


Cambuur staat momenteel op de 9e plek van de Keuken Kampioen Divisie, terwijl Almere City FC op de 11e positie staat. Beide ploegen hebben 44 punten uit 30 gespeelde wedstrijden, maar Cambuur heeft een beter doelsaldo. Alles staat sowieso heel dicht op elkaar met het oog op de felbegeerde play-off plekken: het verschil tussen de nummer 11 Almere City FC en de nummer 6 RKC Waalwijk bedraagt slechts één punt.


Trainer Ole Tobiasen kan in Leeuwarden geen beroep doen op aanvoerder Damon Mirani. Hij is geschorst vanwege zijn rode kaart van maandagavond tegen TOP Oss. Mirani wordt centraal achterin vervangen door Faris Hammouti. Middenvelder Niek Vossebelt hoopt na weken van blessureleed tegen Cambuur eindelijk weer minuten te kunnen gaan maken voor Almere City FC.


Opstelling: Etemadi, Van Vlerken, Hammouti, Balker, Seck, Bensabouh, Loen, Kip, Efmorfidis, Meijer en Alhaft