Almere City FC vormt hybride leeromgeving voor mbo-studenten

Geschreven door Redactie

Almere City FC heeft vrijdag een samenwerkingsovereenkomst getekend met MBO College Almere en MBO College Poort (beiden onderdeel van ROC van Flevoland).

Het komende seizoen vormt de betaald voetbalclub een hybride leeromgeving voor studenten. 

In een hybride leeromgeving worden school en beroepspraktijk fysiek bij elkaar gebracht door een leerafdeling in te richten en op locatie onderwijs te verzorgen. Opleidingsprogramma’s vinden waar mogelijk plaats in en rond het Yanmar Stadion. 

Beide partijen werken samen in het ontwikkelen van betekenisvol onderwijs door middel van stageplaatsen, het aanbieden van projecten en het inrichten van de leeromgevingen. 

Nanda de Bruin, opleidingsmanager van de opleiding Dienstverlening Zorg & Welzijn van MBO College Almere, ziet Almere City FC als een geweldige mogelijkheid voor studenten om te bouwen aan hun toekomst. “Door in een professionele omgeving mee te draaien en op locatie les te krijgen van experts leren onze studenten beter en sneller. Ze hebben er ook echt plezier in. Ook de studenten van de opleidingen Sport & Bewegen en van de Veiligheidsopleidingen lopen stage of leren in een hybride omgeving in het Yanmar Stadion.” 

Algemeen directeur John Bes van Almere City FC: ,,Wij zijn ontzettend trots dat een gerenommeerd instituut als ROC van Flevoland in Almere City FC een plek vindt om jonge studenten te laten ruiken aan beroepsgericht onderwijs in onze inspirerende voetbalomgeving. Studenten zijn een belangrijke doelgroep om aan ons te binden. Met de samenwerking geeft Almere City FC op haar beurt verder invulling aan professionele wedstrijd- en eventorganisatie, content- en marketingcreatie en vergroot het ook nog eens haar maatschappelijke footprint.” 

Foto: Ron Baltus / sportshots.pro

Onze Ambassadeurs