500 kerstpakketten en 25 fietsen voor mensen die het moeilijk hebben

Geschreven door Redactie

De Almere City FC Businessclub heeft 500 kerstpakketten en 25 nieuwe fietsen aan gezinnen gegeven die het niet zo breed hebben. Dat meldt de voetbalclub op Facebook. De doneeractie is een samenwerking met de gemeente Almere.


Volgens Mandy Veldman van de gemeente is het belangrijk dat kinderen een eigen fiets hebben. "Je kan dan bijvoorbeeld denken aan kinderen die buiten hun eigen wijk op school zitten", zegt ze in een interview met Almere City FC. "Ook kinderen die sporten buiten hun eigen wijk, kunnen dat soms niet doen omdat ze daar niet heen kunnen fietsen." Met de nieuwe fietsen wordt dat nu toch mogelijk. 


De kerstpakketten zijn bedoeld om mensen die het lastig hebben een hart onder der riem te steken. Ook Almeerse ouders die slachtoffer zijn geworden van de toeslagenaffaire krijgen een pakket. Dat vertelt een woordvoerder van de business club. In de club zitten verschillende bedrijven uit de regio.