Periodejacht vervolgen tegen Jong FC Utrecht

Geschreven door Redactie

Almere City FC is de vierde periode in de Keuken Kampioen Divisie gestart met een 1-2 zege op bezoek bij FC Den Bosch. De gewenste start, die vrijdagavond een vervolg moet krijgen in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Met nog negen resterende wedstrijden, kan gerust gesteld worden dat de finale van het seizoen is aangebroken. De Almeerders azen op een spectaculaire climax. 

Vorig jaar kende de ploeg van trainer Ole Tobiasen een ijzersterke slotfase van de reguliere competitie. Het resulteerde in het veroveren van een Bronzen Kampioensschild, een zevende plaats op de eindrangschikking en plaatsing voor de play-offs om promotie. Een scenario waar de Flevolanders nu ook voor tekenen. 

Met de zwaarbevochten overwinning op FC Den Bosch is de eerste stap gezet. In stadion De Vliert kwam City weliswaar vroeg op achterstand, maar door doelpunten van Anass Ahannach en James Efmorfidis werd alsnog orde op zaken gesteld. Blije gezichten daarom na afloop in de catacomben, maar er wachten nog meer finales in de komende weken. 

Zo komen Excelsior, Jong Ajax, NEC Nijmegen en MVV nog op bezoek in de Flevopolder. Stuk voor stuk mooie affiches, waarin de ambities van de club waargemaakt moeten worden. Vanavond wacht echter eerst het treffen met de beloftenploeg van FC Utrecht, momenteel de nummer twaalf van de ranglijst. 

De ploeg van trainer Rene Hake kwam afgelopen maandagavond voor het laatst in actie. In eigen huis was NEC met 1-2 te sterk. In 29 wedstrijden verzamelde de rood/witte brigade vooralsnog 38 punten. Dat zijn er zes minder dan Almere City FC. 

Na de winterstop staat de teller van Jong FC Utrecht vooralsnog op drie overwinningen, één gelijkspel en vijf nederlagen. Meest in het oog springend zijn de knappe 2-1 zege op FC Volendam – waarbij de Domstedelingen in het laatste kwartier met tien man op het veld stonden – en de 7-2 (!) overwinning op Jong Ajax. Het onderstreept dat Jong FC Utrecht een ploeg is die niet onderschat mag worden. 

Voor Nick Venema en Ruud Boymans heeft het treffen een speciaal tintje. Eerstgenoemde staat onder contract bij FC Utrecht en speelt dit seizoen op huurbasis in het Yanmar Stadion. Boymans droeg van 2014 tot 2016 het shirt van de Domstedelingen. In die periode was hij veelvuldig trefzeker. Mede door zijn goals en zijn tomeloze inzet groeide hij in De Galgenwaard uit tot een publiekslieveling. Na een lange revalidatieperiode maakte de 30-jarige spits in januari zijn rentree binnen de lijnen. 

Begin december van het afgelopen jaar stonden Jong FC Utrecht en Almere City FC op sportpark Zoudenbalch al tegenover elkaar. De thuisploeg won destijds met 3-1 door treffers van Vaclav Cerny, Issah Abass en Odysseus Valanas. City deed pas in blessuretijd via Venema iets terug. 

Vrijdagavond telt voor de equipe van Tobiasen alleen een zege. Met het oog op de eindrangschikking en uiteraard de strijd om de vierde periode.

Onze Ambassadeurs