Van Sprang en Keijser naar halve finale WK roeien

Geschreven door Redactie

Niki van Sprang uit Almere heeft zich bij het wereldkampioenschap roeien in Oostenrijk eenvoudig geplaatst voor de halve finales. Van Sprang zit samen met Amos Keijser in de dubbel scull, de tweemans roeiboot. De Nederlanders gingen woensdag in de tweede heat van de kwartfinale na twee kilometer roeien als eerste over de finish.

Om de halve finale te bereiken moest het duo bij de eerste drie eindigen. Het Nederlandse duo kan terugzien op een goede gecontroleerde race waarbij ze niet tot het uiterste hoefde te gaan om de halve finale te bereiken. De Nederlanders gingen in de tweede heat onder andere de strijd aan met Litouwen (tweede plek) en Frankrijk (derde plek).

Van Sprang en Keijser zijn op het vaarwater van Linz Ottensheim op jacht naar een olympisch ticket. Daarvoor moeten ze bij het WK minimaal op de zesde plaats eindigen. Het duo gaat vrijdag van start in de halve finale.

Onze krant nog niet ontvangen?