Beuling schaatst snelle tijd in Japan

Geschreven door Redactie

Femke Beuling uit Emmeloord is afgelopen nacht tweede geworden in de B-groep bij de 500 meter tijdens de tweede  Wereldbekerwedstrijd in Japan. Ze zette een tijd neer van 38.97. 

Janine Smit eindigde in een een tijd van 38.90 op de eerste plek. Vrijdag kwam Beuling in dezelfde groep niet verder dan een zevende plaats in een tijd van 39.62

De Wereldbeker schaatsen is een internationale schaatscompetitie. In de competitie wordt, verspreid over het gehele schaatsseizoen, gekeken welke schaatser en schaatsster het snelste is op een bepaalde afstand. 

Voor de wedstrijden worden de schaatsers per afstand verdeeld in twee groepen: de A-groep en B-groep. Door goede resultaten kan een schaatser van de B-divisie promoveren naar de A-divisie. Alleen rijders in de A-divisie strijden om de officiële dagwinst en mogen zich winnaar noemen van een wereldbekerwedstrijd.