Koppositie O21 gaat in rook op na eerste verlies onder Maduro

Geschreven door Redactie

In wat met recht een topper genoemd mag worden tussen de nummer één en de nummer twee in de competitie heeft Almere City FC O21 de koppositie moeten inleveren.

NAC Breda, de directe concurrent, was met 1-4 te sterk. De enige Almeerse treffer komt van de voet van Guillermo Gauna.

Het duurt lang voordat de wedstrijd op het Academy Veld een beetje loskomt. Na een half uur breekt de wedstrijd echter los en zijn er over en weer kansen. Guus Beaumont krijgt uit een voorzet een kans en puntert de bal naast. Even later krijgt Jeffrey Puriel een grotere kans wanneer hij de bal wat gelukkig meekrijgt en plots vrij voor de keeper staat. De doelman steekt echter zijn been uit en keert de inzet.

Maar ook NAC Breda krijgt een aantal kansen. Oud-City speler Carlito Fermina schiet hard op doel, maar keeper Stijn Keller heeft de bal klemvast. Even later moet hij toch de bal uit het net vissen wanneer Boris van Schuppen vanuit moeilijke hoek binnenschiet. Vieri Kotzbue krijgt namens de Brabanders nog voor rust de kans om de schade te vergroten, maar zijn schot is te zacht om gevaarlijk te worden.

Na de rust komt Almere City FC O21 sterker uit de kleedkamer. Het eerste schot in de tweede helft is nog wel van NAC maar de eerste échte kans levert meteen de gelijkmaker op voor City. Na een schitterende actie van Jeffrey Puriel, opstomend op de linkerflank, wordt de bal teruggelegd op Guillermo Gauna die feilloos de 1-1 tegen de touwen knalt.

Daarna blijft City sterker ogen dan de tegenstander, maar een aloude voetbalwet doet de oudste jeugd uit de Ruitenheer Football Academy uiteindelijk de das om. Als je zelf niet scoort… Juist, de goal valt uiteindelijk aan de andere kant uit een afstandsschot van Gianni Vanderpitte.

In de laatste minuten van de wedstrijd vergroot NAC Breda dankzij twee strafschoppen de voorsprong zelfs nog naar 1-4, de benutte penalty’s zijn van Van Schuppen en Vieri Kotzebue. Door deze eindstand raakt City O21 de koppositie in de competitie kwijt aan de leeftijdsgenoten NAC Breda.

Volgende week zaterdag, 26 september, speelt de ploeg van Hedwiges Maduro een uitwedstrijd bij de voetbalacademie van FC Twente/Heracles Almelo. De volgende thuiswedstrijd is op dinsdag 29 september als ’s middags om 13:00 uur wordt afgetrapt tegen FC Groningen O21.