Goselink zet handtekening onder eerste profcontract 12 augustus 2019

Geschreven door Redactie

Jelle Goselink heeft zijn eerste profcontract bij Almere City FC ondertekend.

De 20-jarige aanvaller, die afgelopen vrijdag op bezoek bij Roda JC zijn debuut maakte in het betaald voetbal, zette maandagmiddag zijn handtekening onder een verbintenis voor twee seizoenen, met de optie voor nog een jaar.


Goselink is begonnen aan zijn zevende seizoen in Flevoland. Hij begon jaren geleden in Almere City O15 en doorliep vervolgens de hele jeugdopleiding. Afgelopen seizoen was de aanvaller een vaste waarde in Jong Almere City. In de Tweede Divisie, het hoogste amateurniveau, werd hij topscorer van de ploeg met negen treffers. Goselink trainde al mee met de A-selectie en sloot in de voorbereiding op het huidige seizoen definitief aan bij de hoofdmacht. Op bezoek bij Roda JC maakte hij afgelopen vrijdagavond zijn officiële debuut met een basisplaats. ,,Dat ik nu mijn eerste profcontract mag ondertekenen geeft een geweldig gevoel. Ik heb lang naar dit moment toegeleefd”, vertelt Goselink. ,,Het is iets waar je van kleins af aan van droomt. Dat ik van mijn hobby mijn beroep mag maken, is natuurlijk geweldig. Mijn doel is om dit seizoen bij het eerste elftal te blijven en het team te helpen om onze ambities waar te maken. Uiteindelijk hopen we natuurlijk dat dit resulteert in promotie naar de Eredivisie. Op dit moment ben ik vooral trots en wil ik ook mijn ouders bedanken, die mij altijd geweldig hebben gesteund. Dat is niet voor niks geweest.” 


Algemeen directeur John Bes: ,,Jelle is een exponent van onze jeugdopleiding en bewijst dat je je doelen kan halen door keihard te werken. Hij heeft een geweldige mentaliteit en heeft dit contract honderd procent zelf afgedwongen. In de eerste plaats is dit natuurlijk een prachtig moment voor Jelle en zijn familie, maar ook een stimulans voor iedereen die dezelfde ambitie heeft als Jelle en bereid is om daar alles voor te doen en laten.”

Onze Ambassadeurs