Almere City FC heeft drie-op-een-rij

Geschreven door Redactie
Foto’s Ron Baltus / sportshots.pro

Almere City FC heeft vandaag (vrijdag) gewonnen van Jong FC Utrecht op sportpark Zoudenbalch. Na een teleurstellende eerste helft, trekt de formatie in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe met doelpunten van Hamdi Akujobi en Jeredy Hilterman: 0-2. Hiermee bekroont de ploeg de eerste officiële wedstrijd van Hedwiges Maduro als hoofdtrainer. Hij nam de honneurs waar voor de geschorste Alex Pastoor.

Hedwiges Maduro. Meer dan 230 duels in de benen op clubniveau. Wereldreiziger met standplaatsen in onder andere Nederland, Spanje, Griekenland en Cyprus. 18 duels in het Nederlands elftal ook. Maar nog geen enkele ervaring als hoofdtrainer bij het eerste elftal van een betaald voetbalclub. Tot vandaag, wanneer de assistent-trainer het overneemt van de geschorste Alex Pastoor.

De eerste schreden van Maduro als hoofdtrainer lijken meteen vruchten af te werpen. Al na 66 seconden is de eerste doelpoging een feit, wanneer Pascu de bal uit de lucht volleyt. De bal schiet maar net naast het doel van keeper Fabian de Keijzer. Helaas voor de 72 meegereisde Almere City FC-supporter moet men daarna lang wachten op het volgende wapenfeit. Jong FC Utrecht neemt op eigen terrein het heft in handen en komt in het daaropvolgende half uur drie keer dichtbij het doel van Nordin Bakker.

Toch is het Almere City FC dat na de rust de leiding neemt. Uitgerekend oud Jong FC Utrecht speler Jeredy Hilterman is degene die op voor hem vertrouwd gebied het voortouw neemt. Balvast speelt hij Hamdi Akujobi in stelling en die rondt op fraaie wijze af voor de 0-1.

Het doelpunt geeft de formatie ademruimte en een reeks aan goede kansen. Een geweldige opening van Marcelencio Esajas op Lance Duijvestijn valt nog in de handen van De Keijzer, maar wanneer Thomas Poll en Anthony Limbombe worden ingebracht door Maduro lijkt het hek van de dam. De 0-2 is al snel een feit. Nadat Pascu op een mooie steekpass van Limbombe de opgelegde kans mist, is het Thomas Poll die een voorzet geeft. Hilterman komt geniepig voor zijn man en puntert de bal binnen.

Deze week start de tweede periode. Almere City FC doet dat vanaf plek 8, te beginnen met een thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. Kaarten voor die wedstrijd zijn reeds in de verkoop via de ticketing portal. Ook kunnen supporters een periodekaart kopen en alle thuiswedstrijden tussen 14 oktober en 6 januari meemaken. Deze kaart kost slechts €40 en is hier te verkrijgen.


Onze Ambassadeurs