Layee Kromah is Ruitenheer Player of the Year

Geschreven door Redactie
Layee Kromah is Ruitenheer Player of the Year Foto gemaakt door: Ron Baltus / sportshots.pro, https://sportshots.pro

Buitenspeler Layee Kromah is zaterdagmiddag tijdens de End of Season BBQ van de Ruitenheer Football Academy gekroond tot beste speler van de jeugdopleiding van het afgelopen seizoen. De jeugdtrainers van Almere City FC bekronen daarmee een bijzonder jaar van de 18-jarige voetballer.

Kromah kwam in 2020 in de jeugd van Almere City FC spelen, na jarenlang als jeugdspeler bij de Amsterdamse amateurs van De Dijk te hebben rondgelopen. In Almere sloot hij aan bij de onder-18, maar een jaar later werd hij al doorgeschoven naar de onder-21 van Hedwiges Maduro. Daar was hij dit seizoen in zeventien van de twintig wedstrijden basisspeler en behaalde hij een historische landstitel. Met de onder-21 komt Layee Kromah komende week nog twee keer in actie in de promotiewedstrijden tegen Jong FC Volendam.

Zijn razendsnelle ontwikkeling bleef bepaald niet onopgemerkt. In december maakte Kromah onder interim-trainer Tim Bakens zijn debuut bij het eerste elftal van de club in de uitwedstrijd bij NAC Breda, die in 1-1 eindigde. In totaal maakte hij vier keer zijn opwachting in de hoofdmacht en begin dit jaar tekende hij bovendien zijn eerste profcontract.

Als kers op de taart schopte de snelle, technische aanvaller het meerdere keren tot de voorselectie van Oranje onder-19, waar hij op lijstjes verscheen met landgenoten van clubs uit de absolute top van het mondiale voetbal.

Nu is Layee Kromah dus verkozen tot dé speler van het seizoen 2021/22 uit de Ruitenheer Football Academy en mag hij zich Player of the Year noemen. Als beloning voor de uitverkiezing krijgt Kromah een voetbalreis aangeboden. Bovendien mag hij een jaar lang een wisselbeker van Ruitenheer op de schoorsteenmantel zetten.





Onze Ambassadeurs