Almere City FC moet zich ontpoppen als ‘rattenvanger’

Geschreven door Redactie

Almere City FC maakt zich op voor het treffen met NAC Breda.

De Eredivisiedegradant komt vrijdagavond op bezoek in het Yanmar Stadion en de missie voor de ploeg van trainer Robert Molenaar is duidelijk: Winnen en aansluiting houden bij de topploegen in de Keuken Kampioen Divisie.

Bijna 400 ‘ratten’ (de bijnaam van de fanatieke NAC-supporters) bevolken het uitvak. Aan City de taak om de eigen thuisbasis opnieuw tot een onneembare vesting te maken. Als een heuse ‘rattenvanger’. 

Schade valt mee  

De Almeerders willen niets liever dan de nare nasmaak van de nederlaag tegen MVV wegspelen. In Maastricht leek City vorige week hard op weg naar een goed resultaat buitenshuis, maar na een bizarre slotfase keerde de equipe van Molenaar alsnog zonder punten terug naar Almere: 3-2. Ondanks dit tegenvallende resultaat bleef de schade relatief beperkt. Veel directe concurrenten verspeelden eveneens punten, waardoor het gat naar de eerste twee plekken ‘slechts’ acht punten bedraagt. 

De Flevolanders hopen die achterstand vandaag te kunnen verkleinen. Waar City het tot nog toe lastig heeft in uitwedstrijden, worden de punten in het Yanmar Stadion wel binnengesleept. Van de laatste elf competitiewedstrijden in eigen huis werd er niet één keer verloren. Sterker nog, tien duels werden winnend afgesloten. 

Vooralsnog heeft Almere City FC in de eerste dertien duels van het seizoen 19 punten bij elkaar gespeeld. Dat zijn negen punten minder dan het aantal waarmee de Flevolanders vorig jaar de eerste seizoenshelft afsloten. Wat dat betreft kan de ploeg van Molenaar in de komende weken dat aantal nog proberen te overtreffen. 

NAC opnieuw naar Almere 

NAC Breda komt dit seizoen al voor de tweede keer op bezoek in het Yanmar Stadion. Op maandag 16 september speelde ‘De Parel van het Zuiden’ de uitwedstrijd tegen Jong AZ ook in de Flevopolder. Sydney van Hooijdonk was die dag verantwoordelijk voor beide Bredase doelpunten, waardoor de Brabanders de wedstrijd met 1-2 wonnen. Mede door die overwinning kende NAC een goede start van het seizoen. Na tien wedstrijden stond de club bovenaan de ranglijst en kroonde zich tot periodekampioen. 

In de tweede periode loopt een stuk moeizamer. De ploeg van trainer Ruud Brood wist de laatste drie wedstrijden niet meer te winnen. Afgelopen weekend speelden de Brabanders in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Go Ahead Eagles. 

Onderlinge duels 

Almere City FC en NAC Breda kennen nog geen lange onderlinge historie. Sinds de naamswijziging van FC Omniworld naar Almere City FC stonden de twee ploegen pas vier keer tegenover elkaar. Driemaal was NAC de sterkste en eenmaal werd het gelijk. 

Oude bekenden 

In de selectie van Almere City FC treffen we één speler met een verleden bij NAC Breda. Dat is Bart Meijers. De 23-jarige centrale verdediger kwam afgelopen zomer over van de Eredivisiedegradant. Sinds het geblesseerd uitvallen van Radinio Balker is Meijers een basiskracht in Almere. Meijers speelde 26 wedstrijden voor NAC, waarin hij één keer trefzeker was. 

In de selectie van NAC Breda vinden we een speler die juist de omgekeerde weg bewandelde.  Doelman Chiel Kramer maakte afgelopen zomer de overstap naar de geel/zwarte brigade, maar kwam nog niet in actie voor het eerste elftal. De 27-jarige doelverdediger stond drie jaar onder contract in Almere, waarin hij 89 keer onder de lat stond.

Onze Ambassadeurs