City FC wil Roda JC opnieuw pijn doen

Geschreven door Redactie

Almere City FC opent vrijdagavond het nieuwe seizoen in de eerste divisie met een uitwedstrijd tegen Roda JC. De Almeerders verspeelden in het verleden nog nooit een punt in Kerkrade.

Voor de nieuwe trainer Robert Molenaar is het een speciale wedstrijd, omdat hij vorig seizoen nog trainer was van Roda JC. Hij werd in maart ontslagen vanwege de tegenvallende resultaten.

De drie eerder gespeelde uitwedstrijden tegen Roda JC werden allemaal in winst omgezet. In november 2014 werd er onder trainer Fred Grim met 1-4 gewonnen. In mei 2018 won Almere City FC onder coach Jack de Gier tijdens de halve finales van de play-offs met 1-2 in Limburg. Hierdoor degradeerde Roda uit de eredivisie. Vorig seizoen wonnen de Almeerders onder Michele Santoni met 1-2.

Molenaar kan vrijdagavond in Limburg geen beroep doen op de geblesseerde spelers James Efmorfidis, Anass Ahannach en Ruggero Mannes. De vermoedelijke opstelling van Almere City FC zal er komende vrijdag als volgt uit zien: Smits, Van Vlerken, Balker, Mirani, Koppers, Loen, Vossebelt, Kip, Hunte, Verheydt en Goselink.

Het wordt alweer het 15e seizoen in het betaalde voetbal voor de jongste profclub van Nederland.

Onze Ambassadeurs