Dure donderdag voor City in Den Bosch

Geschreven door Redactie

De inhaalwedstrijd tegen FC Den Bosch heeft voor Almere City FC niet het gewenste resultaat opgeleverd. In Stadion De Vliert bleef de ploeg van Ole Tobiasen donderdagavond steken op een 1-1 gelijkspel, de Almeerse treffer was van Oussama Bouyaghlafen.

In de eerste helft domineert City de wedstrijd. Oussama Bouyaghlafen is de eerste met een gevaarlijke uithaal maar FC Den Bosch-doelman Wouter van der Steen heeft de bal klemvast. Een schot van Shayon Harrison gaat vervolgens nog in het zijnet, maar driemaal is scheepsrecht in openingsfase in Den Bosch. Het is Bouyaghlafen die na een kwartier de score opent met een kopbal, op aangeven van Faris Hammouti. Hij scoort dus tegen zijn oud-werkgever.

Namens FC Den Bosch krijgt alleen Frank Sturing een levensgrote kans. Hij schiet de bal zo ongeveer vanuit de Almeerse doelmond naast. Op slag van rust is Anass Ahannach nog dicht bij een verdubbeling van de voorsprong, maar zijn inzet, een listig lobje dat de keeperal gezien laat, wordt van de doellijn weggehaald.

Na de pauze stelt de thuisploeg snel orde op zaken. Rik Mulders schiet namens de blauw-witten hard richting doel maar het is uiteindelijk Frederik Helstrup die een eigen doelpunt op zijn naam krijgt omdat de bal via zijn lichaam binnen hobbelt.

Daarna gaat de wedstrijd gelijker op. Almere City FC heeft wel veel de bal, maar weet daar lang maar weinig mee te doen. De eerste echt grote kans na de goal is dan ook weer voor de Brabantse hoofdstedelingen, als Romano Postema uithaalt maar Michael Woud redding weet te brengen.

Vlak voor tijd krijgt ook City echter nog een uitgelezen kans om de overwinning uit het vuur te slepen. Mees Kaandorp haalt hard uit, maar ook zijn inzet wordt gekeerd door de Bossche doelman.

Het betekent het laatste echte gevaar in de wedstrijd, waardoor Almere City FC voor het eerst sinds de openingsronde puntverlies lijdt. Zondag volgt echter alweer een kans op revanche, wanneer Ole Tobiasen en zijn mannen voor de tweede uitwedstrijd op rij afreizen naar Dordrecht. De wedstrijd begint om 20:00 uur en is uiteraard live te volgen bij Fox Sports en EasyFM.

Onze krant nog niet ontvangen?