City FC begint play offs met gelijkspel tegen Cambuur

De voetballers van Almere City FC hebben vrijdagavond de eerste wedstrijd in de play offs voor promotie naar de eredivisie gelijkgespeeld.

De ploeg van trainer Ole Tobiasen speelde in Leeuwarden met 2-2 gelijk tegen Cambuur. Bij de rust stond er een 1-1 gelijke stand op het scorebord.

De Almeerders kwamen in de 15e minuut op voorsprong. Anwar Bensabouh schoot de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied in het doel. De Friezen kwamen vlak voor rust weer op gelijke hoogte door een treffer van Emmanuel Mbende.

In de tweede helft krijgt Almere City FC via Faris Hammouti en Rogier Benschop enkele grote kansen, maar deze gaan er niet in. In de 61e minuut is het wel raak. Stijn Meijer scoort uit een prachtige voorzet van Hammouti. Heel lang kan Almere niet van de voorsprong genieten want zeven minuten later is het al weer gelijk. Ciganiks kopt van dichtbij de 2-2 achter doelman Agil Etemadi. De Almeerders spelen dinsdag voor eigen publiek de return tegen Cambuur.