Craft Sportswear nieuwe kledingsponsor Almere City FC

Geschreven door Redactie

Almere City FC speelt vanaf het seizoen 2020/2021 in kleding van Craft. De club en de sportkledingfabrikant hebben een akkoord bereikt over een partnership voor drie seizoenen. Craft Sportswear wordt de officiële kledingleverancier voor alle vertegenwoordigende elftallen van de club. 

Algemeen directeur John Bes reageert verheugd op de samenwerking met het sportmerk. ,,Met de keuze voor Craft gaan we voor betrouwbaarheid en een jarenlange ervaring op het gebied van topsport, kwaliteit en logistiek.” 

Ook Adri Zwarthoff, CEO van Craft Benelux, toont zich gelukkig met het partnership. ,,Craft ontwikkelt en fabriceert al 43 jaar technisch hoogwaardige sportkleding. Wij hebben jarenlange ervaring in het ondersteunen en faciliteren van vele individuele topsporters. Op het gebied van teamkleding zijn wij echter nog jong, ambitieus en een tikkeltje eigenwijs. De kernwaarden van Almere City FC passen zodoende goed bij Craft. Wij willen de club graag ondersteunen in het waarmaken van de ambities.” 

Bovenstaand nieuws betekent dat Almere City FC en kledingmerk INARIA na een jaar uit elkaar gaan. De voetbalclub en de Nederlandse distributeur van het Canadese merk, Preau Sports, hebben dit in goed overleg besloten. Het bedrijf blijft wél samenwerken met Almere City FC op het gebied van andere projecten. Zo voorzien zij de selectie van technische innovaties om de sportieve prestaties te verhogen. 

Over Craft 

Craft Sportswear, met haar roots in Zweden, is in 1977 begonnen met het ontwikkelen van baselayers om het lichaam droog en op de juiste temperatuur te houden onder alle omstandigheden. Het sportmerk produceert en ontwikkelt sindsdien functionele sportkleding en ondersteunt daarmee vele topatleten wereldwijd. 

Vier jaar geleden is Craft ook gestart met teamwear. Zo werkt de sportkledingfabrikant reeds samen met onder meer PEC Zwolle, SC Cambuur, Hammarby, IFK Göteborg, KAA Gent, Dynamo Dresden, SV Darmstadt 98, volleybalclub Lycurgus en wielerploeg Team Sunweb. In de komende jaren richt Craft Sportswear, op het gebied van teamkleding, de focus op voetbal, volleybal, handbal, korfbal, veldhockey en tennis.

Onze Ambassadeurs