City is heftige rode lap voor NAC Breda

Geschreven door Redactie
City is heftige rode lap voor NAC Breda Foto gemaakt door: Ron Baltus / sportshots.pro, https://sportshots.pro

Een pas op de plaats, maar geen streep door de rekening. Zo kun je de nederlaag van Almere City FC bij FC Eindhoven (3-1) het best omschrijven. De jacht op het laatste play-off ticket gaat zaterdagavond gewoon verder, en wel tegen NAC Breda. En aangezien die wedstrijd in het Yanmar Stadion gespeeld wordt, zijn de voortekenen gunstig.

De laatste drie thuiswedstrijden won de ploeg van Alex Pastoor namelijk, en dat zonder tegengoal. Sinds 14 januari kreeg City in eigen huis überhaupt maar één goal tegen – de infameuze eigen goal van Danny Post tegen diens oude club VVV-Venlo.

Ook gezien de tegenstander is het gunstig dat dit duel in de polder af wordt gewerkt. Want terwijl City in Breda nog nooit van NAC wist te winnen, is de club in Almere al zes jaar ongeslagen tegen de Bredanaars. De laatste ontmoeting in Flevoland, in oktober 2020, eindigde in een 2-0 zege voor City. Elias Sørensen opende op slag van rust, waarna Faris Hammouti het duel ten voor tijd besliste.

De wedstrijd eerder dit seizoen in Breda leverde één punt op. Lance Duijvestijn zorgde met een prachtige goal voor de 1-0, maar een kwartier voor tijd sloeg NAC terug en maakte de inmiddels vertrokken Thom Haye 1-1. Het belooft wat voor deze editie: inmiddels is de naam ‘City’ bij de Bredanaars een rode lap op een stier, sinds City Football Group de traditieclub wil overnemen.

In totaal speelden City en NAC tien keer eerder tegen elkaar. Omdat NAC lang een stabiele Eredivisieclub was, volgde de eerste competitie-ontmoeting pas in 2015, maar in het Bekertoernooi hadden de twee elkaar toen al eens getroffen. In november 2008 zag een goed gevuld Yanmar Stadion hoe thuisploeg FC Omniworld de Brabantse Eredivisionisten lange tijd op 0-0 wist te houden. In de blessuretijd ging het echter alsnog mis – Matthew Amoah scoorde in de derde minuut ervan, waarmee het doek viel voor de Almeerders.

Zaterdag reizen er naar alle waarschijnlijkheid twee oud-spelers van onze club af naar Almere in de Bredase selectie. Reservedoelman Roy Kortsmit vervulde die rol in 2020 kortstondig in Flevoland. Langer geleden pronkte Dion Malone in het Almeerse shirt, tussen 2008 en 2012.

De wedstrijd van zaterdag is hoe dan ook cruciaal voor het verdere verloop van de vierde periode, dus toon je support aan de club in het rood! Bestel hier je kaarten voor het duel!

Niet aanwezig in het stadion? De wedstrijd wordt uitgezonden door ESPN, en er is natuurlijk live commentaar via ons eigen radiostation. Hou hiervoor onze social media in de gaten – en doe dat ook voor de laatste updates en leuke acties!








Onze Ambassadeurs