Almere City FC O21 start tegen Sporting Almere

Geschreven door Redactie

De eerste oefenwedstrijd van Almere City O21 staat voor heeft plaatsgevonden.

Onze hoogste jeugdploeg nam het zaterdagmiddag (14.30 uur) op tegen accommodatiepartner Sporting Almere. Voor de equipe van hoofdtrainer Hedwiges Maduro ging het om de eerste krachtmeting van de voorbereiding op het seizoen 2020/2021. Daarna volgden nog vijf oefenduels, voordat de competitie in het weekend van 29-30 augustus van start gaat.

Maduro, die is begonnen aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer, is al twee weken volop aan de slag met zijn selectie. Vol enthousiasme worden dagelijks de trainingen afgewerkt, waarna deze ook via videobeelden worden geanalyseerd. ,,We hebben al getraind op bepaalde spelpatronen en bijvoorbeeld de manier van druk zetten. Dan is het ontzettend mooi om te constateren dat die oefenstof nu al terug te zien is op de beelden van sommige trainingen”, vertelt Maduro.

Zaterdag kon zijn ploeg zich dus voor het eerst in wedstrijdverband tonen. Na het treffen met Sporting Almere volgen nog oefenduels met SV Urk, Sparta Rotterdam, Willem II, SC Cambuur en FC Den Bosch. Daarna moet de Flevolandse brigade klaar zijn voor de competitie. Almere City O21 komt uit op het hoogste niveau, met tegenstanders als Feyenoord, FC Twente en SC Heerenveen. Ook de O21 verwacht 22 juni het competitieschema te ontvangen.




Onze Ambassadeurs