Voorlopige licentie voor de topbasketballers van Sailors

Geschreven door Redactie

Komend seizoen is er zo goed als zeker weer topbasketball te bewonderen in de Topsporthal in Almere Poort.

Almere Sailors, de nieuwe professionele basketbalvereniging in Almere, is er in geslaagd om een voorlopige licentie van de Dutch Basketball League (DBL) veilig te stellen.

Daarmee komt een definitieve plek in de DBL voor het Flevolandse basketball heel dichtbij. De toetreding van Almere Sailors is mogelijk omdat de DBL komend seizoen wordt uitgebreid naar 12 ploegen. Door de coronacrisis zijn de financiële instapeisen voor de aspirant-clubs een stuk lager gesteld door de bond. 


In Almere ging men in juli onderzoeken of toetreding tot het hoogste niveau in het seizoen 2020-2021 haalbaar was. Passend bij het ontstaan van Flevoland werd de naam Almere Sailors gekozen. 


Voorzitter Rinus Balvert van Almere Sailors: "Er is nog wel heel wat werk te verzetten. Hoofdtrainer Eric Kropf, met ondersteuning van adviseur Cees van Rootselaar, is druk aan het werk om de technische staf en het team van spelers vorm te geven. Daarnaast moeten we de komende tijd nog een groot deel van de organisatie neerzetten. Hierbij kunnen we wel terugvallen op de expertise die in Almere al jarenlang aanwezig is en is geborgd binnen Almere Pioneers waar een zeer nauwe samenwerking mee zal zijn." 


Balvert vervolgt: "Almere Sailors zal als thuisbasis het Topsportcentrum Almere hebben. Deze locatie biedt alles wat een basketball-arena nodig heeft en is kant en klaar om in te gaan spelen. Rinus Balvert is hierover zeer duidelijk. "Onze speellocatie biedt niet alleen ruimte voor veel publiek en topentertainment maar biedt ook ruimte voor een groots side-programma, waardoor we kinderen maar ook volwassenen in beweging kunnen krijgen. Hierbij kunnen we basketball als sport goed uitdragen in de provincie. Ons doel is het bieden van een avondje uit met een echt ‘Sailors gevoel’. Uniek in Nederland."

Onze Ambassadeurs