Ezra Hoogenboom tekent eerste profcontract

Geschreven door Redactie

Ezra Hoogenboom heeft zijn eerste profcontract getekend. 

Donderdagmiddag zette de rechtsback zijn handtekening onder een verbintenis die hem voor 2,5 jaar aan Almere City FC verbindt.

De 18-jarige Hoogenboom kwam afgelopen zomer over uit de jeugdopleiding van Feyenoord. Hij kwam in de eerste helft van dit seizoen voornamelijk in actie voor het Onder 19-team van trainer Tim Bakens. Elf keer maakte hij voor die ploeg zijn opwachting in de Eredivisie. De verdediger kwam bovendien twee keer in actie met Jong Almere City FC in de Derde Divisie Zaterdag. Daarnaast staat hij al regelmatig op het trainingsveld met het eerste elftal.

"Ik loop hier nu een paar maanden rond en ben ontzettend blij dat ik na deze relatief korte periode al een contract mag tekenen”, glimlacht Hoogenboom. "Jason Oost heeft mij vorig jaar benaderd met de vraag of ik een overgang naar Almere City FC zou zien zitten. Het gesprek dat daarop volgde was enorm positief. Het bevalt tot dusverre uitstekend. We hebben een leuke groep en kundige trainers. Ik hoop dit seizoen mijn debuut te mogen maken in de A-selectie en mijn doel voor de komende 2,5 jaar is om uit te groeien tot een vaste basisspeler”, aldus de nieuwste aanwinst.

Algemeen directeur John Bes: "Ezra is het voorbeeld van een talentvolle speler die zijn eigen pad kiest. Hij is bewust naar Almere gekomen vanwege de vruchtbare grond voor jonge spelers, is op zichzelf gaan wonen en heeft zich razendsnel aangepast aan de kernwaarden en omgangsvormen binnen de club. Des te mooier om hem dan te kunnen belonen met een profcontract.”

Onze Ambassadeurs