O21 met lege handen na zoveelste spektakelstuk

Geschreven door Redactie

Er valt van alles te zeggen over de O21 van Almere City FC dit jaar, maar dat er saaie wedstrijden gespeeld worden is geenszins hard te maken. Dinsdagmiddag vielen er maar weer eens zeven doelpunten in een wedstrijd van de oudste jeugd, die uiteindelijk wel met 3-4 verloren ging.


In deze vijfde speelronde in de Divisie 1A, het hoogste niveau in het O21-voetbal, is het FC Groningen dat de gang maakt naar Almere. Op het Academy Veld lijken de noorderlingen echter lang voor niks te zijn gekomen. City neemt het heft al vroeg in handen en speelt de tegenstander bij tijd en wijle weg. 


Een vroege kopkans voor Ryan Flamingo levert nog geen goal op, maar even later is de voorsprong wel daar. Riley Reemnet volleert de bal snoeihard tegen de binnenkant van de paal en zet zijn ploeg op 1-0. Nog voor rust wordt het ook 2-0 als na een schot op de paal van Jeffrey Puriel de rebound verwoestend wordt binnengeknald door Flamingo. 


Toch weten de Groningers als uit het niets ook voor de theepauze op het scorebord te komen. Tomáš Suslov is met een afstandsschot de gelukkige. 


Tien minuten na de pauze lijkt de beslissing zo ongeveer te vallen als Lucas Coopmans, keurig weggestoken, de bal tegen de touwen werkt en er 3-1 van maakt. Niets is echter minder waar, want de Groningers hebben nog een ongekende comeback achter de hand. 


Die begint zo’n twintig minuten voor tijd met een doelpunt uit de tweede lijn van Mo El Kharbachi. Bij zo’n beetje de eerste écht uitgespeelde mogelijkheid voor FC Groningen O21 wordt het even later 3-3 en als Suslov voor de tweede keer een afstandsschot binnen laat ploffen is de eindstand op 3-4 bepaald. 


Overigens krijgt ook City in deze fase nog kansen. Flamingo kopt maar weer eens hard op doel maar zijn inzet wordt van de lijn gehaald. Joshua Zimmerman weet de keeper de bal te ontfutselen maar krijgt hem vervolgens niet over de doellijn en een ultieme kans voor Riley Reemnet en Guillermo Gauna, samen op de keeper afstormend, levert ook geen goal op. 


Zo wordt er jammerlijk verloren en blijft City O21 steken op de derde plaats in de competitie. De volgende wedstrijd volgt aanstaande zaterdag op sportpark Skoatterwâld in Heerenveen tegen de jeugd van de lokale SC. De volgende thuiswedstrijd laat nog even op zich wachten en volgt op 24 oktober, tegen ADO Den Haag. Voorlopig is er in verband met de nieuwe coronamaatregelen geen publiek meer toegestaan bij deze duels, voor wedstrijdupdates kunt u uiteraard op onze Twitter terecht.