Jong Almere City FC laat drie punten uit handen vallen

Geschreven door Redactie

Jong Almere City FC is tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. Op sportpark Assumburg verliest de beloftenploeg met 2-1 van het jubilerende ODIN’59. De nederlaag is onnodig. Vijf minuten voor tijd straft de Heemskerkse jeugdspeler Niels Jager een fout van keeper Ishan Kort resoluut af.

Kort legt de bal even voor tijd op onverklaarbare wijze voor de voeten van Jager. In plaats van de bal te vangen, laat hij het leer vallen en daarmee ook de dure punten. Jager tikt het cadeautje namelijk onberispelijk binnen en zet ODIN’59 op voorsprong. Kort, drie weken geleden overgekomen van FC Twente, staat in de basis vanwege een blessure van Stijn Keller, die tijdens de warming-up geblesseerd afhaakt. 

De nederlaag komt niet helemaal op het conto van de doelman. Jong Almere City FC speelt een slordige wedstrijd in de schaduw van de prachtige Stay Okay van Heemskerk. Het heeft te weinig tempo in de benen om het ODIN’59 continue lastig te maken. Enkele speldenprikjes van City halen weinig uit en het is de thuisploeg die het grootste gevaar sticht. Via middenvelder Koen Tros belandt een schot zelfs op de paal. 

City komt na twintig minuten echter op voorsprong door een penalty. Met Kenneth Aninkora als scherprechter duurt de voorsprong tot aan de rust. Net voordat de ouderwetse theeketels op het sportpark naar binnen worden gesjouwd, profiteert ook ODIN’59 van duw- en trekwerk in de zestien. Jim Hulleman verkwanselt de kans oog in oog met keeper Kort niet. 

Vijf minuten voor tijd wordt de eindstand op het scorebord gebracht en dan blijken de beloften opeens wel de druk naar voren op te kunnen leggen. Tot een gelijkmaker komt het echter niet meer.

Vanwege gezondheidsoverwegingen hebben wij besloten deze maand niet huis-aan-huis te bezorgen. Klik hier voor meer informatie.