‘Scoor een boek’: 2478 boeken gelezen

Geschreven door Redactie

Groep 6C van ‘De Ontdekking’ is gekroond tot winnaar van het project ‘Scoor een Boek’. De Daltonschool uit de Noorderplassen las tijdens het project 286 boeken. De winnaar werd woensdag onthuld tijdens het feestelijke beweegfestijn ‘Het Fluitsignaal’ in het Yanmar Stadion van Almere City FC. Het beweegfestijn vormde het slot van het project.

Scoren kun je overal! Met die gedachte voeren bibliotheken een uniek leesproject voor leerlingen van groep 5 en 6 uit: Scoor een Boek! De kracht van voetbal wordt ingezet voor het stimuleren van leesmotivatie en leesplezier bij leerlingen en gezinnen. Scoor een Boek! verbindt lezen en sport door profvoetballers in te zetten als rolmodellen, waardoor ook de taalontwikkeling wordt vergroot.

‘Scoor een boek’ is een intensieve samenwerking tussen De Nieuwe Bibliotheek en Almere City FC. De beide partijen werken hier sinds 2021 in samen. In totaal deden hier 493 basisschoolkinderen verspreid over negen basisscholen aan mee. In totaal werden tijdens het project 2478 boeken gelezen.

“Deze dag stond in het teken van bewegen en lezen, dankzij leuke sportieve oefeningen gecombineerd met taalkundig bezig zijn. Hierdoor hebben de kinderen nu een nog positievere associatie met het lezen van boeken,” aldus projectmanager Christian Wiedeman van Almere City FC.
Onze Ambassadeurs