Ook Excelsior verslagen in oefenduel

Geschreven door Redactie
Ook Excelsior verslagen in oefenduel Foto gemaakt door: Ron Baltus / sportshots.pro, https://sportshots.pro

Ook de derde oefenwedstrijd van deze voorbereiding heeft een zege opgeleverd voor Almere City FC. Na AZ en SC Imst moest dinsdagmiddag Excelsior Rotterdam eraan geloven. Op het Fanny Blankers-Koen Sportpark werd het 2-0 voor de thuisploeg.

Het duel, dat wordt afgewerkt in vier segmenten van dertig minuten, kan in de eerste twee kwarten geen hoge amusementswaarde noteren. De Almeerse verdediging geeft weliswaar vrijwel geen grote kansen weg, maar aanvallend lukt het ook niet om potten te breken. Alleen Tijmen Wildeboer en Lance Duijvestijn krijgen mogelijkheden, maar zien de keeper hun schoten keren.

Na de rust, en met een volledig nieuw elftal aan Almeerse zijde, wordt het duel opener. Nordin Bakker moet gelijk tweemaal reddend optreden, maar ziet daarna hoe de score aan de andere kant geopend wordt. Maarten Pouwels schiet een strafschop hoog in de hoek en zet de 1-0 op het bord.

Pouwels wordt even later vervangen door Mitchi Huijsman, die zo als invaller voor de scoreverdubbeling zorgt – en dat op zeer fraaie wijze. Een voorzet van Jeffry Puriël wordt door de spits vanaf een meter of vijftien prachtig richting de hoek gekopt. Ook Faïz Mattoir, Pascu en Jeffry Puriël krijgen nog significante kansen om een doelpuntje mee te pikken, maar weten de doelman niet te passeren.

Door de 2-0 blijft de ploeg van hoofdtrainer Alex Pastoor dus ongeslagen in de voorbereiding. Zaterdag gaat de oefencampagne met wederom een thuiswedstrijd verder, tegen de Belgische club KMSK Deinze. Het duel, dat in principe achter gesloten deuren wordt afgewerkt, begint om 14:00 uur.Onze Ambassadeurs