Gastouderopvang; kleinschalig, professioneel en voordelig

Geschreven door Gastouderland Flevoland

Gastouderland Flevoland is een erkend en landelijk geregistreerd gastouderbureau wat samenwerkt met gastouders in Almere e.o. Ouders die kinderopvang nodig hebben kunnen kiezen uit opvang op een kinderdagverblijf of bij een gastouder. 

Wat doet dat gastouderbureau nu eigenlijk?

Om de kwaliteit van de Wet Kinderopvang bij de gastouder te handhaven werkt de gastouder samen met Gastouderland Flevoland. Vanuit de overheid heeft het gastouderbureau verschillende taken zoals; de kassiersfunctie, handhaven van de risico's binnen veiligheid en hygiëne, aanbieden van bijscholing voor gastouders zodat ze zich blijven ontwikkelen, een bemiddelingsfunctie bij een eventueel conflict en communicatie met GGD en Gemeente. Doet het gastouderbureau dit goed en komt het door de jaarlijkse inspectie heen van de GGD dan heb je als ouder recht op Kinderopvangtoeslag. Het is dus heel belangrijk om als gastouder en ouder te kiezen voor een gastouderbureau wat goed geregistreerd staat. Achter de schermen van de opvang werkt Gastouderland Flevoland aan al deze punten zodat uw gastouder zich volledig kan richten op de opvang van uw kind(eren).

Welk prijskaartje hangt hier aan vast?

Gastouderopvang is in zijn totaliteit goedkoper dan een kinderdagverblijf. Dit komt omdat gastouders in hun eigen woning opvangen. Dit geeft voor de kinderen een huiselijke sfeer en voor de gastouder de mogelijkheid zelfstandig ondernemer te zijn zonder huur van een pand. Het uurtarief van gastouders ligt tussen de €5-€7 per kind. Afhankelijk van de service die zij bieden zoals bijvoorbeeld; warme maaltijd, verzorgingsmiddelen, uitstapjes etc. De maximale vergoeding van de Kinderopvangtoeslag is per 1 januari 2020 €6,27 per uur per kind. Gastouderland Flevoland hanteert geen intake- en/of bemiddelingskosten omdat er wordt betaald wordt voor de afgenomen diensten. Daarom worden er bureaukosten per maand per gezin, afhankelijk van het aantal uren, zo veel mogelijk meegenomen in de Kinderopvangtoeslag zodat je als ouder een zo laag mogelijke eigen bijdrage betaald. Bij de kennismaking krijg je een persoonlijke berekening per situatie zodat je als ouder weet waar je aan toe bent.

VVE programma AAP!

Gastouderland Flevoland heeft als enige gastouderbureau in Almere een eigen VVE programma waar exclusief de gastouders mee mogen werken. Dit VVE programma helpt kinderen zich voor te bereiden op school en geeft inspiratie aan de gastouder om activiteiten te organiseren binnen diverse thema's. Gastouders van Gastouderland Flevoland krijgen dit programma geheel gratis.

Waarom kiezen voor Gastouderland Flevoland?

De service en voordelen op een rij:
• geen inschrijf - en bemiddelingskosten
• korte lijnen, persoonlijk contact
• scherpe tarieven
• eigen VVE programma AAP!
• betaling van de gastouder binnen 2 werkdagen gegarandeerd!
• financiële en pedagogische helpdesk
• e-learning voor gastouders met o.a. EHBO
• Gastouderland Flevoland voldoet aan de eisen van de Wet Kinderopvang

Onze Ambassadeurs