Bizar debuut Nick Venema voor City FC

Aanvaller Nick Venema zal zijn debuut voor Almere City FC niet snel vergeten. De spits, die deze week voor één seizoen van FC Utrecht werd gehuurd, kwam vrijdagavond tegen Jong Ajax in de 78e minuut binnen de lijnen voor Shayon Harrison. Wat volgde was een bizarre slotfase, waarin Venema scoorde en de rode kaart kreeg.

Zijn debuut bleef dus niet onopgemerkt: eerst miste Venema oog in oog met Jong Ajax doelman Kotarski twee grote kansen. Vervolgens scoorde de jonge aanvaller in de 91e minuut wel de 1-2 en leek hij Almere City FC alsnog het volle pond te bezorgen. Nadat Jong Ajax via Noa Lang op 2-2 was gekomen, zag Venema de rode kaart, nadat hij Almeerder Jurgen Ekkelenkamp een duw had gegeven.

Venema vond de beslissing van de scheidsrechter onterecht: “Voor mijn gevoel is het onterecht. Ik raak hem heel licht aan en de grensrechter beoordeelt het als een keiharde duw. Voor mijn gevoel was dit echt niet waar, maar de scheidsrechter vond het genoeg om een directe rode kaart te geven”.