Almere City moet toch stoppen met trainen

Geschreven door Redactie

Voetbalbond KNVB heeft alle profclubs gevraagd om hun trainingsfaciliteiten en stadions te sluiten.

De bond volgt het advies van de overheid om alle sportaccommodaties te sluiten, om zo de verspreiding van het coronavirus in Nederland in te dammen.

Almere City-directeur John Bes bevestigt dat de training voor maandag is afgelast. De club gaat dan met het medische team en de technische staf overleggen wat er verder moet gebeuren. De maatregel is in ieder geval van kracht tot 6 april.

Zaterdag zei Bes nog: "Er is een aangepast trainingsrooster opgesteld. Dat betekent dat ze wel degelijk door blijven trainen, alleen iets minder dan in een reguliere competitieweek. In de komende weken zullen er ook wat oefenwedstrijden gespeeld worden. Tegen elkaar of eventueel tegen een andere BVO (Betaald Voetbal Organisatie)." Die plannen kunnen nu dus van tafel.

Onze krant nog niet ontvangen?