SHARP Business Point Flevoland brengt hommage aan Jergé Hoefdraad

Geschreven door Redactie
Fotocollage Almere City FC / Digishotspro

SHARP Business Point Flevoland heeft opnieuw een fraai shirt onthuld voor de wedstrijden van de club in de TOTO KNVB Beker. Het unieke derde shirt is een hommage aan oud-speler Jergé Hoefdraad, die in de zomer van 2021 om het leven kwam.

Bestel hier het shirt!

Hoefdraad speelde in totaal drie periodes bij Almere City FC en kwam daarin tot 153 wedstrijden. Dertien maal scoorde hij in het shirt van Almere City FC. Hoefdraad was onderdeel van het team dat in 2018 de play-off finale haalde. Op De Vijverberg scoorde hij de openingstreffer. Het shirt waar Almere City FC in de beker mee speelt is een verwijzing naar het eerste shirt waar Hoefdraad in zijn Almeerse periode in speelde.

Almere City FC speelt in de eerste ronde van de KNVB Beker op dinsdag 18 oktober tegen TOP Oss.

Inmenging Supportersraad

Het shirt is opnieuw ontwikkeld in samenspraak met de Supportersraad van Almere City FC, die graag een doorvertaling wilde van één van de eerste shirts uit de geschiedenis van de voetbalclub. Vanwege de enthousiaste reacties van de supporters op het bekershirt van vorig seizoen is in overleg met SHARP Business Point Flevoland besloten om dat shirt dit seizoen in competitieverband te gebruiken. Hierdoor was er ruimte om een nieuw shirt te vervaardigen.

Directeur SHARP Aziz Elmorabit: ,,Mijn gevoel was dat het moeilijk was om het shirt van vorig seizoen te overtreffen. Maar het is opnieuw met behulp van veel gelijkgestemden gelukt een shirt te creëren dat de supporters in het hart raakt. Jergé is intens verweven met de clubhistorie en ik ben ontzettend blij met het eindresultaat. Het enige dat wij nu nodig hebben is een succesvolle TOTO KNVB Beker campagne. Na jaren van teleurstellingen lijkt het mij fantastisch als de club nu eens ver doordringt in het bekeravontuur. Dat verdient ook de familie van Hoefdraad.”

Almere City FC algemeen directeur John Bes: ,,Een voetbalclub en een stad groeien door het ontwikkelen en bewaken van symbolen, rituelen en helden. Nadat we vorig jaar een bekershirt met veel symboliek voor de stad onthulden, is het dit keer een shirt ter ere van één van onze clubiconen. Jergé stierf helaas veel te vroeg, maar hopelijk kunnen wij in samenwerking met SHARP Business Point Flevoland bijdragen aan zijn nalatenschap en daarmee laten zien dat we hem niet vergeten zijn. Nu niet, nooit niet.”

Het shirt is voor €64,95 te bestellen op shop.almerecity.nl. Een deel van de opbrengsten van het shirt doneert Almere City FC aan de kinderen van Jergé. Na de wedstrijd worden de shirts geveiligd. In het verlengde hiervan wordt er volgend jaar nog een memorial game georganiseerd, waarbij het shirt het centrale middelpunt vormt.
Onze Ambassadeurs