Hoe bouw je het snelst een conditie op

Geschreven door Redactie

Iedereen wil wel een goede conditie hebben. Maar hoe bouw je het goed en snel op?

Train veel

Zorg ervoor dat je veel beweegt. Wandel, ga hardlopen of fietsen. Het maakt niet uit. Zorg ervoor dat je elke dag genoeg beweegt en bouw het op. Ga steeds verder, doe steeds meer. Maar pas wel op dat je jezelf niet overbelast. Bepaal voor jezelf een goed tempo en heb geduld. De een bouwt sneller op dan de ander, doe daarom alles op het tempo wat voor jou goed voelt.

Eet gezond

Vooral voor en na het sporten is het belangrijk dat je goed eet. En denk niet alleen aan groente of fruit. Kip is bijvoorbeeld ook erg goed voor je. Varieer met je eten, de ene dag een banaan en de andere dag een appel, de ene dag vlees de andere dag vis. Zo zorg je dat je alle vitamines die je nodig hebt tot je neemt, en je dus een goede training aan kan.